TISZA-TÓ TISZAFÜRED HORGÁSZ PORTÁL
Menü
 
Szolgáltatásaink
 
Képtár
 
Hasznos linkek
 
Kapcsolat

Városi Kikötő-Csónak-, lakóhajó bérlés:

Madárrezervátumi csónaktúrák:

Elek Gyula - Elekné Ági

06/30/568 1945

lakohajok@gmail.com

www.varosikikoto.hu

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Partnereink

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Hírek vizről, halról, horgászatról naponta FRISSÍTVE
5
 
 

     

 Üzemeltető: Google Fordító

 ARCHIVUM katt ide>>>

2019.06.29.

 

                          

JÚNIUS 16.-TÓL, 08.00.-ÓRÁTÓL A TISZA FOLYÓ VIZJÁRÁSÁRA VALÓ TEKINTETTEL AZ ÖSSZES ZSILIP LEZÁRÁSRA KERÜL

 

<<<<<<2020. ÉVI HORGÁSZREND

 

FONTOS VÁLTOZÁSOK: Január utolsó napján, azaz pénteken éjfélkor lejár mind a 2019-es állami horgászjegyek, mind a Tisza-tavi területi jegyek érvényessége. Nagyon fontos, hogy február 1-től (szombattól) már csak a 2020-as évre érvényes állami horgászjegy és fogási napló, valamint Tisza-tavi területi jegy birtokában jogosult bárki horgászni a vízterületen.

Ettől a pillanattól megszűnik az a furcsa kettősség is, amit a kétféle – egyaránt érvényes – területi jegyhez kapcsolódó, néhány ponton eltérő

horgászrend okozott. Mivel az új horgászrend több tekintetben is változást hozott, így arra kérünk minden horgászt, hogy alaposan ol

vassa át és minden pontját értelmezze. A legfontosabb változásokat most itt is közreadjuk.

KÍMÉLETI TERÜLETEK

Teljesen új rendelkezés, hogy a Tiszán a téli időszakban is vannak kijelölt kíméleti területek, melyek a vermelő halak védelmét szolgálják. Ezeken a szakaszokon november 15-től február 29-ig nem csupán mindennemű horgászat, de még a tartózkodás is tilos, csak az áthaladás engedélyezett.

Ezúton is felhívjuk minden horgász figyelmét, hogy a BTK 246§. b. pontja értelmében ennek a szabálynak a megszegése orvhalászat bűncselekménynek minősül és 2 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ilyen eseteket komolyan kell vennünk, és a bűncselekményi eljárást minden esetben kötelezően meg kell indítanunk. Kíméleti területként lett kijelölve a Tisza-folyó 407-409 fkm közötti szakasza, a Katamarán kikötő belső kikötőjének a bejárata és a 423 fkm közötti folyószakasz, valamint a 434-435 fkm közötti szakasz. Ezek mindkét végét, mindkét parton jól látható táblák is jelzik, azonban ezek csak a tájékoztatást szolgálják. A táblák hiánya nem mentesíti a vétkest a felelősségre vonás alól, ezért kérjük – minden horgász érdekében –, hogy a táblákat ne rongálják meg.

FELSŐ MÉRETKORLÁT

Horgászrendünk további új szabálya az idei évtől bevezetésre kerülő felső méretkorlát. Február elsejétől nem tarthatóak meg

 

Tiszafüred: 642 cm változás 06.26.-hoz képest + 10 cm

Kisköre felső: 717 cm változás 06.26.-hoz képest + 2 cm

Kisköre alvíz: 620 cm változás 06.10.-hoz képest + 30 cm

 

Vízhőfok - átlátszóság

Élő: átlátszóság: 0 cm körül, vízhőfok: 19,6 C

Füredi holtág: átlátszóság: 50 cm körül

 

A pillanatnyi időjárás 14:00-kor: napos, élénk nyugati szél, hőmérséklet: 27 C

 

 A Tisza Tiszafürednél az előrejelzések szerint ma várhatóan tetőzik, a folyó gyors, zavaros, hordalékos, a harcsapergetők kisebb fogásokról adtak csak hírt az elmúlt napokban. A holtágon főleg hajnalban és sötétedés után fogtak méretes pontyokat, a sekély vizek most gyorsan melegszenek és túlságosan tiszták, ezért eredményesebbek lehetnek az éjszakai horgászatok. Pergetve pár balin akadt horogra, a képen Jakab Zsófia fogása látható.

 

 

KEDD, SZERDA NAPOS, MELEGEDŐ

NAGYON ERŐS UV-SUGÁRZÁS!

Kedd délután napos, csapadékmentes, az elmúlt napokhoz képest kevésbé fülledt, friss, mérsékeltebben, kellemesebben meleg időnk lesz. A kora délutáni időszakban nagyon erős UV-sugárzással (UVI 8-9) kell számolni! A zömében már gyenge, helyenként még meg-megélénkülő szél fokozatosan D-i irányúra fordul.

Éjszaka sem változik a helyzet: nyugodt, csillagfényes, csapadékmentes, szélcsendes időre van kilátás.

Szerdán napközben is a napsütésé lesz a főszerep. Ismét 30 fok köré melegszik a levegő. Az UV-sugárzás eléri a nagyon erős (UVI 8) fokozatot a kora délutáni időszakban.

Késő délután, estefelé, a Nyugat-Dunántúlon, Alpokalján ismét kialakulhat zivatargóc.

Éjjel a Dunántúl nagyobb, északi kétharmadán, illetve a középső országrész északi felén alakulhat ki szórványosan zápor, illetve zivatargóc. Másutt gyengén felhős, csapadékmentes, zömmel szélcsendes idő a valószínűbb. Az Alföld térségében élénk D-i szél várható.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):           

kedd délután         északon 24 - 27, délen 28 - 30,

szerda reggel        15 – 18,

szerda délután       északon 27-30, délen 30-33 fok körül alakul.

( ény / dk ; dny \ ék ; é ~ d ; ny | k)

30.

kedd

1.

szerda

2.

csütörtök

3.

péntek

4.

szombat

5.

vasárnap

6.

hétfő

13 - 17

15 - 18

17 - 20

17 - 20

16

16

17

25 ~ 29

28 ~ 33

28 ~ 34

23/ 27 /32

26

28

30

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- A csütörtök hidegfront előtti fülledt, meleg, változóan napos-gomolyfelhős, délután, este ismét elszórtan kialakuló záporokkal, heves zivatargócokkal tarkított időt ígér. Éjjel érheti el térségünket egy hidegfront viharos széllel és további zivatarokkal.

- Pénteken ÉNY-DK irányban átvonuló hidegfront alakítja időjárásunkat. Megerősödő ÉNY-i szél, a front előtt elszórtan kialakuló hevesebb zivatarok jelzik útját. A front előtt még fülledt, meleg idő lesz jellemző, majd északnyugat felől frissül a levegő.

- Hétvégére változóan napos, gyengén gomolyfelhős, meleg, de nem fülledt, strandolásra alkalmas idő ígérkezik élénk vagy mérsékelt É-i légmozgással. Szombaton, elszórtan, előreláthatólag főként a Duna-Tisza közén, de csak kevés helyet érintően kialakulhat egy-egy frissítő zápor, zivatargóc.

- Hétfőn, kedden is meleg, napos idő most a legvalószínűbb, de kedden már kialakulhatnak záporok, zivatargócok, majd estefelé egy hidegfront érheti el az országot északnyugat felől.

A vélemény bizonytalansága ÁTLAGOS.

A vélemény alkotója: Aigner Éva és Pártai Lucia

 

TOVÁBBI SZÉP NAPOT KÍVÁNUNK!

 

 

 
Pontos idő
 
Pergetőversenyek
 
Kvóta
Lezárt szavazások
 
Hírek Írások Hozzászólások
Friss bejegyzések
2020.06.20. 13:47
2020.05.31. 11:44
2020.04.27. 19:40
2020.04.27. 19:38
2020.03.31. 17:18
2020.02.01. 09:45
2020.01.21. 17:20
2019.10.03. 15:17
2019.09.18. 09:03
2019.07.05. 17:48
Friss hozzászólások
 
Számláló
Indulás: 2007-03-13
 
Üzenő fal
 
Időjárás előrejelzés

 

 

Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!    *****    Részletes személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,szóban és írásban, nagyon kedvezõ áron.Ne hagyd ki! Katt!    *****    Szélessávú Honlap Debreceni ingatlanok, még több elérhetõ telefonos egyeztetés után www.simonyiingatlan.gportal.hu    *****    Támogasd adománygyûjtéseinket! Ajánld fel szervezetünknek az adód 1%-kot! Hogyan segíthetsz? Nézd meg a portálon.    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Szia! Ismered az mta nevezetû játékot? Biztos unod a folyamatos external módos gazdagrp szervereket. Nálunk a helyed!    *****    Blogom, Új olvasóit keresi. Ha Szereted a a mangákat, filmajánlót, verseket és még sorolohatnám. Akkor itt a helyed.    *****    Költöztetés bútorszállítás    *****    Mysteries of the Night ~ Az éjszaka misztériumai csak arra várnak, hogy felfedezd õket. ~ mysteriesofthenight.hu    *****    Nedves levegõ? Fõzéskor nehéz a levegõ? -- 5 kérdés a páraelszívókról -- FAVI páraelszívók    *****    Párásodik a lakás? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról    *****    Konyhai páraelszívók kicsit másképp, mint mások - FAVI    *****    Részletes 20-25 oldalas személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,ha érdekel, kattints és nézz körül nálam!!!