TISZA-TÓ TISZAFÜRED HORGÁSZ PORTÁL
Menü
 
Szolgáltatásaink
 
Képtár
 
Hasznos linkek
 
Kapcsolat

Horgász-, és túravezetés:

Városi Kikötő-Csónak-, lakóhajó bérlés

Elek Gyula - Elekné Ági

06/30/568 1945

lakohajok@gmail.com

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Partnereink

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Hírek Írások Hozzászólások

Az üzenőfalon kialakult vita folytatása

2009.01.09. 19:42, varosikikoto

Ezt a blogot azért hoztuk létre, hogy a Tisza-tavat szerető és érte aggódó, tenniakaró embereknek fórumot biztosítsunk. Az itt kialakult vita, a vélemények ütköztetése reményeink szerint ha nem is váltja meg a világot, előremutató lehet.

Megkérjük minden kedves látogatónkat, a vitában mindkét félről résztvevőket, hogy hozzászólásaikat a honlap stílusára, szellemiségére való tekintettel, kultúrált formában tegyek meg.

Biztosak vagyunk benne, hogy mind a két oldalon vannak emberek, akik őszintén és önzetlenül tenni akarnak a tóért, de ha a személyeskedő vita és egymás sértegetéséről szól, akkor ez nem vita lesz, Hanem háború.

A háborúval mindig az a probléma, hogy az a terület sínyli meg a legjobban, amiért folyik.

Tisztelt Érdeklődők!

Az egyesület alapszabály tervezete már a Bíróság előtt van és nemsokára hivatalosan is bejegyeznek minket, mint közhasznú egyesület.

Az egyesület fő célja a Tisza-tavi horgászok és természetvédők érdekképviselete, ezen belül a tó horgászhatóbbá tétele, elsősorban a haltalanság okainak feltárása, majd megszüntetése annak érdekében, hogy a tó újra halban gazdag vízzé váljon.

A tagdíj 1200.-Ft./év lesz.

Mindenkinek szép napot kívánunk

Városikikötő

657 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 KorábbiakLegelső hozzászólások
2010.03.25. 13:59
pocsaipisti

Kedves sanderlucioperca és sporttársak!

Az antirabsic mozgalommal kapcsolatban! Ha tapasztaltok valamiféle rabsic, vagy ahhoz hasonló tevékenységet, akkor írjatok és mi utána járunk. Ehez persze kell minél több infó, és a segítséget is nagyon szívesen vennénk. Ha összefognánk sokat tehetnénk vizeink megóvása védelmében, ezért lett életre keltve egy ilyen mozgalom, aminek én is szerves tagja vagyok. Ezenkívül még ajánlanám nektek a www.halmania.hu oldalt is.Írjatok a pocsaipisti@freemail.hu email címre.

2010.03.20. 07:21
sanderlucioperca

Tisztelt sporttársak! Javaslom ezt az oldalt mindenkinek, hovatartozástól függetlenül! Végre elkezdődött valami, amihez sok sikert kívánok a kezdeményezőknek, és tisztelem bátorságukat!

http://antirabsic.wordpress.com/?blogsub=confirming#subscribe-blog

2010.02.24. 07:22
sanderlucioperca

Különös ismertetőjele: nem tudja, hogy tilalom van a pontyra, mivel a fehérjegyén ezt nem jelezték!

A hétfői 10 kg-ost kapálót (bocs. gumihalazót) valamien sándornak hívják, elég furcsa a vezetékneve, nem tudtam megjegyezni

václiget vagy valami váccal kezdődő városból jön.

2010.02.23. 21:34
Joe

Tisztelt sanderlucioperca! köszi az infot.

Esetleg amiről be tudom azonosítani a tagot, valami info?

Ha ide nem, akkor  csukabacsi@citromail.hu .

Kösz.

2010.02.23. 21:05
sanderlucioperca

Tisztelt JOE!

Ajánlom szives figyelmedbe a kistiszát, közelebbről az ott munkálkodókat!

Zavarosban, kishallal nem lehet süllőt fogni, pláne nemTÍZ kilósat!!! 

Ez ám a sport, nemde  (verseny)sporttárs!!!

Ha már nem te vagy az "illetékes" akkor annak címeztem akinek a feladata a hallopás megakadályozása.

Sok szerencsét hozzá!

sanderlucioperca

2010.01.15. 09:19
erdekkepviselet

Tisztelt horgásztársak, Miki és Zsolesz!

 

Legjobb tudomásom szerint van felügyeleti szerve a KFT-nek. Nem is is lehet azok nélkül működniük! Én nem vagyok a szakértője ennek a dolognak, de eddigi ismereteim alapján kell lenni nekik üzemtervnek (telepítések,lehalászások,állománymentés,stb) amit a halászati felügyelet ellenőriz.. A hal védelem milyenségét a vízi rendészet dolga ellenőrizni. A gáton belüli parti területek megfelelő rendben tartását a vízügy és talán még a nemzeti park emberei is bírálhatják.  Ígérem, utána érdeklődöm pontosan és közhíré teszem.

 

"Tisza Tavi Intéző Bizottság"?   Mi pontosan azért is hoztuk létre a Tisza-tavi Hal és Természetvédelmi Egyesületet,hogy legyen aki kapcsolatot tart és érvényesíteni próbálja az itt horgászók érdekeit  a mindenkori hasznosítóval szemben!  Fontosnak tartom kihangsúlyozni, hogy minden tisztességes Tisza-tavi horgászét mivel ezt bármiféle függőség nélkül, pártatlanul kívánjuk tenni!  Ennek meg vannak a törvény szabta lehetőségei, és ha egy jó csapat áll az élen, mögötte minél több taggal, szimpatizánssal akkor komoly eredményeket lehet elérni. Én ebben hiszek!

 

Más. Ősszel kezdeményezésünkre Godó Lajos országgyűlési képviselő támogatásával volt egy össze jövetel. Ahol minden érintett fél KFT, halászati felügyelet, nemzeti park, vízügy, szárazföldi és vízi rendészet, önkormányzat,HESZ, stb részt vett. ( A MOHOSZ más elfoglaltságra hivatkozva nem jött el ) Ekkor vetődött fel az a gondolat, hogy alakítani kellene egy érdekképviseletekből álló "csapatot" ! Feladata lenne a az általuk képviselt tagság érdekeit összefogni, a hasznosító irányába azt jelezni és érvényre juttatni!  Ha kell nyomást gyakorolni rájuk. Rendszeres időközönként tanácskoznának, és ekkor vitatnák meg a teendőket. Persze minden kezdeményezésnek akkor látom értelmét, ha van mögötte tenni akarás és cselekvés is. Hogy szükség van e érdekképviseletek erősödésére?  Számomra nem kérdéses! Rajtunk, horgászokon is sok múlik, milyen körülmények között horgászhatunk a Tisza-tavon! 

Elérhetőségem:tiszatoert@citromail.hu

Tisza-tavi Hal és Természetvédelmi Egyesület

2010.01.14. 23:05
doubter

Miki,

én is ott voltam, de az én emlékképeim szerint más hangzott el. Hogy ezt bizonyítsam, Te úgy az 5-6. sorban ültél piros polár pulóver volt rajtad.

Elnök úrnak csak az egyesület elnöke nevezte Hegedűs Gábort,  a megnyitó során. Ezt követően a kft. vezetője  kb. 20 percben foglalta össze a kft. eddigi tevékenységét. A leírtakat Te valóban felvetetted, de választ is kaptál rá. Mégpedig, hogy van felügyelete a kft.-nek, mert van felügyelő bizottsága, amely a gazdasági, másrészt a halászati hatóság ellenőrzi a szakmai tevékenységét. Nem mellesleg arról is szó volt, hogy az önkormányzati tulajdonosok hozzájárulása is kell a fontosabb döntésekhez. Lehet, hogy időközben ezeket és a többi válaszokat, amelyeket korlátozás nélkül fel lehetett tenni  két óra 10 percen keresztül Te már elfelejtetted? A megbeszélésen legalább 50 fő vett részt és nem 22 csapdája hangulat uralkodott ott.

Kicsit pironkodva teszem fel a kérdést, hogy a javaslataidat a MOHOSZ-nak is feltetted 2010. január elseje előtt. Ha igen nem lehetett nagy a sikered, mert a Tisza tó ma ott tart, ahol úgyhiszem, hogy az itt horgászók nemigen szeretnék.

2010.01.14. 21:15
zsolesz

Hali Miki! Mégis mit godoltál? Most,hogy úgy néz ki nyeregben a kft,ezentúl a pénzről szól majd minden.Nemigen érdekelheti őket,egy pár nyamvadt horgász,aki nem lopni,hanem pecázni szeretne.

2010.01.14. 19:45
MIKI

A mai napon 2010 január 14 a Sporthorgász kft Poroszlón bemutatkozó gyűlést rendezett. Sajnos elég felkészületlennek tartottam az elnök urat,mert mindég arra hivatkozott,hogy csak most tudta meg és még nem készültek fel a rövid ídő miatt és hasonló mentegetődzések.Ami a legkellemetlenebb,hogy nincs felügyeleti szerve a kft-nek! Így bármit cselekedhet önhatalmúlag senki sem ellenőrzi.Felvetettem,hogy alakítsuk meg a Tisza Tavi Intéző Bizottságot,ami állna minden egyesületből delegált alapfokon egy főjéből és minden megkezdett 300 egyesületi tag után plusz 1 főből.Az így felálló bizottság elé kellene,hogy terjessze a kft terveit,költségvetését,elképzeléseit és a tagok szavazatai álltal lehetne megvalósítani.Szükség volna felügyelő bizottságra is,hogy a könyvelés is korrekt legyen.Ezekre az észrevételeimre egyálltalán nem kaptam választ,tehát jól érzem,hogy újabb 22-es csapdája?

2010.01.14. 16:46
Karasz

Ide is megpróbálom beírni:

"No lám, szóval gereblyéseket fogtak - akkor hát az egy héttel ezelőtti hír is igaz lehetett, amit hallottam, bár azt nem tudtam meg, hogy kik és hol gereblyéztek. Attól tartok, nem csak egy-két "brigád dolgozik". Kiváncsi vagyok, milyen büntetést kapnak a rabsicok, lesz-e olyan súlyos, hogy elrettentő legyen. Ideje lenne."

Most úgy tűnik, sikerült, délelőtt folyton "kidobott" a weboldal, elég labilis, vagy csak beépített cenzúrája van.

A kft és a Mohosz a koncon marakszik. A horgászok érdeke hetedrendű. Csak váltsa ki az engedélyt, akárhol, tartsa csónakját méregdrága kikötőben, s alázatosan mehet horgászni, őt könnyű szemmel tartani, igazoltatni, zaklatni a vizen, megbüntetni piti "kihágásért", míg a rabsic röhög a markába, mert nem vele foglalkoznak a halőr és rendőr urak.

A tél, a mostani helyzet más, mert a legtöbb horgász ilyen áradásban aligha megy a vízre, aki tehát horgászfelszereléssel csónakba száll, eleve gyanús.

Amúgy minden elismerés és köszönet megillet minden halőrt és rendőrt, ha megfogják és törvény elé viszik a rabsicokat. Várjuk a híreket a szigorú és kíméletlen büntetésekről, bebötönzésről.

2010.01.13. 21:07
erdekkepviselet

 

Tisztelt horgásztársak!
A mai napra meghívást kaptam az új hasznosító irodájába, mint az alakulóban lévő érdekképviselet elnöke, ahol egy rádióriporter is megjelent. A hasznosító tájékoztatást adott terveiről, szándékairól, jelenlegi helyzetükről. Az elképzelések megvalósítása időbe telik és a kezdeti akadályokkal is meg kell birkozni, de a kapott információk alapján minden okunk meg van a bizakodásra! Ennek rövid összefoglalójaként a Kossuth rádió kora reggeli adásában (15.e péntek 05-06 óra között)  néhány percben összegzik a kerekasztal beszélgetést.  Aki eddig is figyelemmel követte az eseményeket azok meggyőződhetnek arról, hogy folyamatosan igyekszünk a horgászok érdekeit érvényre juttatni a kft előtt. A mostani kerekasztal beszélgetésnek a rádióriporter előtt az a jelentősége, hogy az új hasznosító kész a párbeszédre a horgászokat képviselő egyesülettel és igényli, hogy az észrevételeinket eljuttassuk hozzá. Ezért kérlek benneteket, hogy véleményetekkel továbbra is vegyetek részt a portálon folyó vitában vagy keressetek meg a tiszatoert@citromail.hu e.mail címen, vagy a +36 30 2065771 telefonszámon. A horgász társak  aktivitásán nagyon is sok múlik,hogy a jövőben milyen körülmények között horgászhatunk a Tisza-tavon!

Mivel korábban nehézségeim voltak a portálra feljelentkezéssel, az üzenő falon "érdekképviselet" felírás alatt igyekeztem folyamatosan tájékoztatást adni. A jövőben is ezen a nick néven jelentkezem!!!

 

Tisza-tavi Hal és Természetvédelmi Egyesület

2010.01.12. 19:03
varosikikoto

Szia Grg!

Igazad van, de csak most kerültem gép elé. Majd megpróbálom!

2010.01.12. 18:47
grg

Tisztelt városi kikötő

Kérlek benneteket, hogy az üzenő falat kapcsoljátok ki legalább ideiglenesen. Remélem nem kell megindokolnom a kérésemet. Aki eggyetért velem jelezze a fórumon.

Köszi

2010.01.11. 09:11
varosikikoto

Szia Kárász pontosan mit hallottál,  mikor hol?? Értesitettél valamien hatóságot?

2010.01.10. 16:12
Karasz

Mint hallom, az áradásban eredményesen dolgoznak a harcsagereblyézők. És az új halőrbrigád?

2010.01.08. 14:28
balin02

 
Ezt a hozzászólást a "kis üzenőfalról "ollóztam ide.    
17:39 érdekképviselet: Tegnapi nap folyamán megkerestem az új hasznosító,vezető halőrét.Tájékoztatot
t arról,hogy minden telepítésnél,halmentésnél(csak végszükség esetén!) számítanak és lehetőséget biztosítanak egyesületek,érdekkép
viseletek személyes jelenlétére!

7:53 érdekképviselet: Szeretnék átláthatóvá tenni ezen eseményeket! Továbbá tájékoztatott arról,hogy a halőrzést hogyan kívánják végezni.Engem meggyőzött arról,hogy jó kezekben lesz a tó. Azonban azt is tudjuk,hogy"puding próbája az evés"! Sok sikert hozzá!
  1Szeretnék ha szabálytalanság észlelése esetén azonnal tájékoztatnánk őket ,ezzel is segítve munkájukat! Számítanak ránk! Elérhetőségük megtalálható a "friss hozzászólások" rovat tetején! Mentsük el a telefonba és használjuk ha kell!

2010.01.08. 14:02
balin02

 Bizzunk abban,hogy az új hasznosító megfelelő körültekintéssel választja ki az új halőröket! Én úgy gondolom,mindenképpen előnyt jelentene a Tisza-tó és a horgászat ismerete, fejlett kommunikációs képességgel párosulva! Véleményem szerint az egész működés alpja a megfelelő halőri munka! Ha annak a feltételei nincsennek megteremtve ( fizetés,eszközök,törvények és szabájok,a megfelelő minőségű és létszámú személyzet,irányítás,számonkérhetőség,stb) akkor nem látom hogyan lessz ismét rend a TIsza-tavon. Kiemelt szerepet betöltő vizünket úgy is kell kezelni!  És ha hejreáll a rend akkor sem kell lazítani,csak annyival lessz másabb,hogy egyre többen érezhetik majd annak előnyét.

2010.01.08. 09:57
Karasz

"Jól felkészült /felkészített/ és jól megfizetett halőrök vannak szolgálatban. /?/" A jól megfizetett állítólag igaz. Úgy hallottam, egyikük egy tv szerelő, önkormányzati képviselő, aki talán soha nem horgászott, s nem jár a Tiszára sem, tehát aligha ismeri a vizet. Hangsúlyozom, ezt csak hallottam, - lehet, hogy nem igaz?

2010.01.04. 17:30
balin02

Tisztelt Karasz!

A bemásolt cikk ott van! Onnantól kezdődik,hogy: "Az új időszámítás megkezdődött a...."...Kíváncsi lennék a véleményekre,ki hogyan látja az érdekképviseletet egyesületen belül vagy bárhol! Tudsz valakihez fordulni ha észrevételed van? Kapol róla visszajelzést?stb.

2010.01.04. 15:58
Karasz

balin2, én sehol nem találom a cikket. Hova másoltad?

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
Pontos idő
 
Pergetőversenyek
 
Kvóta
Lezárt szavazások
 
Hírek Írások Hozzászólások
Friss bejegyzések
2018.04.20. 09:11
2018.03.28. 17:56
2018.02.28. 16:17
2018.01.19. 14:37
2018.01.14. 15:14
2018.01.03. 14:14
2017.10.18. 07:47
2017.09.25. 10:41
2017.09.21. 10:07
2017.09.20. 09:14
Friss hozzászólások
 
Számláló
Indulás: 2007-03-13
 
Üzenő fal
 
Időjárás előrejelzés

 

 

Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Supernatural - Odaát - 13. Évad - Extrák - Infók - Érdekességek - Odaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - Odaátv    *****    Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt